22 Nisan 2012 Pazar

Facebook username nasıl alınır ve faydaları nedir?

Facebook username nasıl alınır ve faydaları nedir? 
Bugünkü yazımda Facebook üzerinden nasıl username alınır? Bu username'in faydası nedir gibi konulara değineceğim.

İlk önce Facebook username nedir? Biraz ondan bahsetmek istiyorum. Facebook username kısacası sizin facebook üzerindeki TC kimlik numaranızdır. Yani demek istediğim, facebook.com/onrunl şeklinde olan url'deki "onrunl" kısmı sizin facebook üzerindeki usernamenizdir.

Peki bu username size ne sağlayacak? 

-Facebook üzerinden arkadaşlarınızın sizi bulmasını kolaylaştıracaksınız. Mesela hepimizin başına gelmiştir bir sohbet esnasında "Senin facebook'un var mı?" sorusu sorulduğunda "evet var!" diyebiliyoruz ve sonrasında iki saat facebook arama panelinde birbirinizi arıyorsunuz. Ne gariptir ki hiçbir zaman facebook profilinize ulaşamazsınız.(ortak arkadaşınız yoksa) Halbuki facebook username kullansaydınız. Arkadaşınıza şunu diyebilirdiniz: "Yeaa gir şu url kısmına Facebook.com/onrunl yaz ve bul beni :)"

-Arkadaşlarınız arasında cool gözükebilirsiniz.[cemilenin tabiri ile] Mesela "facebook.com/onrunl" demek mi kolay?  Yoksa "facebook.com/1590666104" demek mi? anormal bir insan değilseniz birinci sık daha kolay olacaktır.

-İletişim bilgilerinizi facebook.com/onrunl yada fb.me/onrunl şeklinde bırakabileceksiniz insanların size daha kolay ulaşmasını sağlaya bileceksiniz.

-Sahte(fake) hesapları birbirinden ayırabileceksiniz. Ben genellikte usernamesi alınmamış hesaplara sahte hesap gözüyle bakıyorum böylelikle kimin gerçek kimin sahte olduğunu kolaylıkla öğrenebilirsiniz. (Sahte hesapların arkadaşlık sayıları çoğaltılıp satıldığı için genellikle username'i alınmaz. O yüzden bu kanıya vardım.)

-Facebook'a giriş esnasında "asdasd@asdasd.com" adresini yazıp girmektense "onrunl" yazıp giriş yapabilirsiniz. Bu büyük bir zaman avantajı sağlamaktadır.

Şimdi username'nin faydalarını öğrendiğimize göre bunu nasıl alacağız? Merak ediyorsanız yazıyı okumaya devam edin.

Facebook username nasıl alınır?

1. İlk önce https://www.facebook.com/username adresine giriş yapıyoruz.

2. Daha sonra oradaki ufak kutucuğa almak istediğimiz username'i yazıp  "Alınabilirliği Kontrol Et" tuşuna basıp Username'mizi almış oluyoruz.
Burada dikkat edilecek tek nokta bu ismi bir daha değiştiremezsiniz o yüzden size en uygun ismi seçin derim. Mesela bir arkadaşım; "Durgunsuuu" şeklinde almıştı şuan bu ismi değiştiremiyor bizim gözümüzde o hala durgunsu. :)

3. Tebrikler artık sizinde Username'niz var. Artık sizde yukarıdaki  anlattığım faydalardan yararlanabilirsiniz. (Eğer bir hata yaşarsanız buradan yardım alabilirsiniz.)

Sizinde eklemek istediğiniz bir ayrıntı varsa bana aşağıdaki "yorum gönder" bölümünden ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder